Pengunjung Mei Macau mundhak 26 persen saben taun
toto

Pengunjung Mei Macau mundhak 26 persen saben taun

Kedatangan pengunjung menyang Macau meh 3,4 yuta ing Mei 2019, munggah 25,6 persen saben taun. Ing jangkah saka wutah ing dina sing padha pengunjung kanggo Macau sasi iku luwih cepet saka pengunjung sewengi, miturut data paling anyar dirilis dening Statistik kutha lan Service Sensus.

Tally pengunjung sewengi ing Mei ana 1.6 yuta ing Mei, makili mundhak 10.3-persen taun-on-taun. Gunggunge pengunjung ing dina sing padha ing wulan kasebut meh 1,8 yuta, mundhak 43,3 persen.

Wulan kasebut kalebu periode liburan Dina Buruh – salah sawijining musim perayaan utama kanggo warga daratan China. Iki wiwit tanggal 1 Mei nganti 4 Mei taun iki. Sajrone patang dina kasebut, Macau nampa 636,644 pengunjung, Kantor Pariwisata Pemerintah Macau (MGTO) ujar ing pratelan sing diterbitake wulan kepungkur. Kantor pariwisata ujar manawa lonjakan sing ana gandhengane karo periode liburan Tionghoa lan volume wong sing teka liwat Jembatan Hong Kong-Zhuhai-Macao wis nyebabake peningkatan lalu lintas pengunjung sing “cukup” saben taun.

Ing wulan Mei, volume pengunjung mlebu Macau sing teka liwat nyebrang darat – kalebu Jembatan Hong Kong-Zhuhai-Macao – mundhak 64,2 persen saben taun https://michellemaries.com/ dadi luwih saka 2,5 yuta, ngluwihi wutah ing jumlah sing teka ing wilayah kasebut. kutha liwat udhara utawa segara. Jumlah pengunjung sing teka ing Macau liwat feri ing sasi kasebut mudhun meh 40 persen dadi 546.919, data resmi nuduhake.

Titik papriksan Gerbang Border saka tetanggan Zhuhai ing provinsi Guangdong tetep ing Mei minangka titik entri utama ing Macau, miturut biro statistik, kanthi jumlah kunjungan 1,77 yuta – munggah 32,2 persen saben taun – lan 517,060 teka liwat Hong Kong- Jembatan Zhuhai-Makau. Sing terakhir mung dibukak ing Oktober, mula ora ana perbandingan taun-taun.

data kedatangan turis Biro statistik kanggo Mei nuduhake dawa rata-rata Tetep saka pengunjung kanggo Macau rada shortened ditilik taun ing taun: dening 0,1 dina kanggo 1,2 dina. Duration saka kunjungan kanggo overnighters lan pengunjung dina padha 2,3 dina lan 0,2 dina mungguh.

Jumlah pengunjung Mei saka daratan China mundhak 30.4 persen saben taun Result SDY dadi meh 2.43 yuta, karo sing lelungan miturut Skema Kunjungan Individu, sistem ijin metu saka China kanggo kutha-kutha sing paling maju kanthi ekonomi – gunggunge meh 1.11 yuta – setaun- mundhak 29,9 persen saben taun.

Pengunjung sing teka saka daratan utamane saka Guangdong (meh 1,06 yuta) lan provinsi Hunan (udakara 119.401).

Jumlah turis ing Mei saka Korea Selatan (65,763), Hong Kong (581,780) lan Taiwan (87,837) mundhak 1,2 persen, 20,1 persen lan 4,4 persen saben taun.

Pamrentah Macau uga menehi informasi babagan jumlah pengunjung Macau saka komunitas sing mbentuk proyek cluster kutha China sing dikenal minangka Result SGP Wilayah Teluk Besar Guangdong-Hong Kong-Macau. Panggonan kasebut yaiku:  Guangzhou, Shenzhen, Zhuhai, Foshan, Dongguan, Zhongshan, Jiangmen, Huizhou lan Zhaoqing – kabeh ing provinsi Guangdong – lan loro Wilayah Administratif Khusus China; yaiku Hong Kong lan Makau.

Biro statistik ujar manawa ing wulan Mei, jumlah kedatangan saka sangang kutha daratan China ing Greater Bay Area mundhak 45.8 persen saben taun dadi 924,272.

Penambahan data Mei tegese nganti 31 Mei pengunjung Macau 2019 teka meh 17,19 yuta, munggah 21 persen saben taun.