Guangdongers nglaporake preian ing omah 2019: riset
toto

Guangdongers nglaporake preian ing omah 2019: riset

A survey conducted dening pamaréntah Cina lan publicized minggu iki, tabet sing residents saka provinsi Guangdong – yurisdiksi dharatan paling cedhak Macau lan Hong Kong – tetep manteb ing ati ing mbuwang konsumen.

Nanging lelungan ngluwihi wates daratan – kalebu menyang Wilayah Administratif Khusus Hong Kong, Macau – ora dadi pilihan sing diumumake kanggo mayoritas saka provinsi Guangdong sing ngrancang perjalanan ing taun iki, miturut jajak https://covertcreeklodge.com/ pendapat. Bisa uga sawetara sing ditliti luwih milih ora menehi tandha ing jawaban sing disebutake Macau ing antarane klompok tujuan sing cedhak. Asring, survey turis mlebu menyang Macau mung nemokake minoritas saka sing polling nyatakake gambling minangka alesan kanggo riko.

Temuan konsumen Guangdonger dirilis ing ringkesan dening Kantor Survei Biro Statistik Nasional ing Guangdong ing situs web resmi Rebo. Kantor kasebut ora nemtokake kapan survey kasebut ditindakake, nanging nyathet yen total 2.000 rumah tangga saka provinsi kasebut wis dadi sampel, kanthi 1.400 adhedhasar ing kutha utawa kutha lan sisane saka desa.

Amarga ringkesan kasebut ora menehi data komparatif kanggo 2018 utawa sadurunge, ora bisa dikira manawa faktor tartamtu – kayata perang perdagangan Amerika Serikat-China – bisa uga duwe peran ing deklarasi sing dijajaki.

Kantor Survei ujar manawa riset kasebut ngupaya ngerteni perkiraan lan rencana pengeluaran rumah tangga Guangdong ing taun iki.

Miturut ringkesan Kantor Survei, 41,0 persen rumah tangga sing polling ujar manawa arep lelungan sajrone 2019. Mayoritas responden kasebut saka kutha Guangzhou utawa Shenzhen, utawa pemukiman utama liyane ing wilayah Delta Kali Mutiara. Saka omah-omah sing ngrancang perjalanan, mung kira-kira sapratelon sing ngumumake rencana lelungan menyang luar negeri ing taun 2019, lan liyane ujar manawa milih lelungan domestik.

Saka rumah tangga sing disurvei sing duwe rencana lelungan ing luar negeri ing taun iki, 73 persen ujar manawa bakal milih menyang Hong Kong, Macau, Taiwan, Jepang, Korea Selatan utawa tujuan sing cedhak ing Asia Tenggara. Sisa 27 persen lelungan sing diumumake nuduhake rencana kanggo tujuan jarak jauh kayata Eropa, AS utawa Timur Tengah.

Ing statement Rebo, Kantor Survei ujar manawa Guangdong wis “ndhuwur” dhaptar provinsi daratan sing nyedhiyakake paling akeh turis China sing metu “ing taun-taun pungkasan”.

Pasar Guangdong Macau

Miturut Statistik lan Layanan Sensus Macau, kutha iki nampa 4,04 yuta pengunjung saka provinsi Guangdong ing patang sasi pisanan taun iki, minangka tally sing nuduhake 41,3 persen saka 9,79 yuta wong sing mlebu Macau saka daratan China sing kacathet ing periode kasebut. Jumlah pengunjung mlebu saka Guangdong sing dicathet ing periode Januari nganti April nuduhake munggah 16,6 persen saben taun.

Andy Wu Keng Kuong, presiden Dewan Industri Perjalanan Macau, marang GGRAsia yen 2019 lelungan mlebu menyang Macau – kalebu wong saka Guangdong – kamungkinan bakal dirangsang dening Jembatan Hong Kong-Zhuhai-Macau lan perbaikan infrastruktur liyane ing Kali Pearl. wilayah Delta. Dheweke nyathet Macau tambah akeh acara sing narik kawigaten para wisatawan sing mlebu.

“Aku mikir manawa Macau bakal ndeleng luwih saka 40 yuta pengunjung ing taun iki,” ujare Pak Wu marang kita, selaras karo prakiraan awal taun iki saka Kantor Pariwisata Pemerintah Macau yen jumlah pengunjung 2019 bisa dadi 38 . yuta .

“Kanggo lelungan Guangdong, tujuan kaya Hong Kong lan Macau minangka uni togel tujuan sing bisa ditindakake bola-bali sajrone setaun, ora kaya Jepang utawa Korea Selatan sing kudu mabur sawetara jam,” tambah Wu.

Jajak pendapat Kantor Survei ing Guangdong nyoba ngevaluasi penghasilan sing bisa digunakake kluwarga babagan kekarepan anggota rumah tangga kanggo lelungan ing njaba daratan. Udakara 27 persen rumah tangga sing nanggapi yen penghasilan per kapita kurang saka CNY30,000 (udakara US $ 4,350) ujar manawa duwe rencana lelungan ing njaba daratan taun iki. Saklawasé 49 persen rumah tangga sing disurvei kanthi penghasilan per kapita antara CNY30,000 nganti CNY50,000 direncanakake.

Pengunjung saka Guangdong ing Macau sing teka miturut Skema Kunjungan Individu China, rata-rata, pengeluaran per kapita paling dhuwur ing Macau, yaiku MOP1,998 (US$249), miturut survey pengeluaran pengunjung kuartal pisanan sing ditindakake dening sensus Macau. layanan. Kanggo lelungan individu http://188.166.215.55/ Guangdong sing nginep ing Macau sewengi, biaya per kapita yaiku MOP3,387.

“Dibandhingake karo Hong Kong, tarif kamar hotel Macau padha; sanajan biaya panganan lan omben-omben ing Macau luwih larang tinimbang Hong Kong,” ujare Pak Wu.

Kepala kamar perdagangan industri travel uga pitados bilih operator hotel Macau wis ngati-ati ing tarif kamar mundhakaken, minangka pengunjung Cina bisa metu saka kutha “luwih gampang” saka sadurunge, thanks kanggo Jembatan Hong Kong-Zhuhai-Macau lan tekane samesthine saka a Nyebrang tanah 24 jam antarane Macau lan Zhuhai ing Guangdong. Saiki, dalan 24 jam mung bisa ditindakake ing wates antarane Pulo Hengqin lan Macau.